Održan seminar-radionica za neprofitne organizacije

U Zagrebu, Rijeci i Vukovaru održan je seminar/radionica na temu Samoprocjena funkcioniranja sustava financijskog upravljanja i kontrola neprofitnih organizacija.

Realizacija seminara/radionice bila je podijeljena u dva dijela. Prvi dio seminara/radionice odnosio se na teoretski dio na kojem su se obradile teme kroz različite aspekte. Govorilo se o novim zakonskim regulativama neprofitnih organizacija, tko su obveznici samoprocjene, koji su rokovi za provođenje samoprocjene te što je Sustav financijskog upravljanja i kontrole- FMC.

Drugi dio seminara odnosio se na praktični dio, gdje su polaznici upoznati sa popunjavanjem Upitnika o funkcioniranju sustava financijskog upravljanja i kontrola. Upitnik se sastoji od 35 pitanja, iz područja Planiranja, Izvršavanja i računovodstva, Procedura financijskog poslovanja te Izvještavanja. Polaznici seminara samostalno su popunjavali Upitnik, te su na taj način uvidjeli važnost popunjavanja Upitnika prema kojem se provodi samoprocjena rada sustava.

Interes za seminar/radionicu bio je velik, zbog čega i jeste nanovo organiziran te se ovim putem želimo zahvaliti svim polaznicima na ukazanom povjerenju.

Slobodno nam se pridružite na slijedećim ciklusima seminara s novim interesantnim temama.