Obavijest o kolačićima

Naša web stranica koristi se kolačićima (eng. cookies). U tekstu u nastavku možete saznati više o kolačićima, kako ih koristimo i kako ih možete kontrolirati.

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih prateći upute u ovoj Obavijesti o kolačićima, kako se kolačići s ove web stranice ne bi mogli poslati na vaš uređaj.

Što je kolačić?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se šalju na vaš uređaj kada posjetite neku web stranicu. Kolačići se zatim šalju natrag izvornoj web stranici svaki idući put kada posjetite stranicu ili nekoj drugoj web stranici koja prepoznaje taj kolačić. Kolačići služe kao memorija web stranice, koja toj web stranici dopušta da se sjeti vašeg uređaja kada ponovo posjetite stranicu. Kolačići isto tako mogu zapamtiti vaše postavke, poboljšati korisnički doživljaj, kao i uređivati reklame koje vidite kako bi se prikazivale samo one najbitnije za vas.

Vrste kolačića

Sesijski i trajni kolačići

Možemo upotrebljavati sesijske kolačiće koji postoje dok ne zatvorite vaš internetski preglednik. Isto tako možemo upotrebljavati trajne kolačiće koji postoje određeno dulje vremensko razdoblje.

Svrha

Kolačići na našoj web stranici služe u jednu ili više dolje navedenih svrha:

Neophodni
Kolačići koji su neophodni za pružanje usluga koje zatraži korisnik.

Izvedba
Kolačići koji skupljaju podatke o tome kako se posjetitelji služe web stranicom, na primjer koje stranice najčešće posjećuju i dobivaju li poruke o pogrešci od web stranica.

Funkcionalnost
Kolačići koji dopuštaju web stranici da zapamti izbore korisnika (poput korisničkog imena, jezika ili regije) i pružaju poboljšane opcije prilagođenije korisniku.

Ciljanje ili oglašavanje
Kolačići kojima se dostavljaju reklame koje su bitnije za korisnike i više odgovaraju njihovim interesima. Isto tako se koriste za ograničavanje koliko će puta korisnik vidjeti reklamu, kao i za pomoć pri mjerenju učinkovitosti reklamnih kampanja.
 
Kolačići trećih strana

Naša web stranica može dozvoliti kolačićima trećih strana da se postave zajedno s uslugama koje se pojavljuju na stranici. Te kolačiće ne kontroliramo. Za više informacija o tome kako se treća strana koristi kolačićima, molimo vas da posjetite odgovarajuće web stranice treće strane. Detalji o bilo kakvim kolačićima trećih strana koji se koriste na ovoj web stranici, uključujući njihovu svrhu, bit će navedeni u tablici u nastavku.

Kolačići korišteni na ovoj web stranici

Za normalno funkcioniranje web programa: kolačići služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti web mjesta koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju.
Za praćenje statistika posjećenosti: kolačići skupljaju informacije o interakcijama posjetitelja na našim web stranicama. Koriste se za pohranu i ostalih podataka vezanih uz korisničku aktivnost.

Kako kontrolirati i obrisati kolačiće

Većina internetskih preglednika prihvaća kolačiće, ali obično možete promijeniti postavke preglednika da odbija nove kolačiće, onemogući postojeće, ili da vas jednostavno obavijesti kad su novi kolačići poslani na vaš uređaj.

Kako biste postavili vaš preglednik da odbija kolačiće, pogledajte upute o pomoći davatelja preglednika (koje se obično nalaze pod izbornicima "Pomoć", "Alati" ili "Uredi").
Napominjemo da se  određene funkcionalnosti web stranice mogu izgubiti ako odbijete ili onemogućite kolačiće. Osim toga, onemogućavanje kolačića ili kategorije kolačića ne briše kolačić iz vašeg preglednika. To morate učiniti sami u izborniku preglednika.

Promjene naše upotrebe kolačića

Bilo kakve promjene naše upotrebe kolačića za ovu web stranicu objavit će se ovdje i po potrebi će na nju upućivati i naše web stranice na kojima će biti istaknute promjene.