Jednodnevni seminar za jedinice lokalne (regionalne) samouprave i udruge

Ovom prilikom, odnosno seminarom koji se održao od 24. do 28.11. (Osijek, Zagreb, Rijeka, Zadar, Ston) htjeli smo približiti svijest svih koji rade u javnim upravama i članovima udruga o promjenama koje ih čekaju. Vjerujemo da smo u tome i uspjeli. Osim što ćemo dočekati novu poslovnu 2015. godinu, dočekat će nas i novine među zakonskim regulativama.

Jednodnevni seminar „Nove zakonske regulative s aspekta dodjele proračunskih sredstava udrugama i zakonitosti poslovanja“ je održan upravo radi upoznavanja JL(R)S i udruga s novim zakonskim promjenama, radi povećanja nadzora nad radom udruga i namjenskim trošenjem sredstava, te definiranjem kriterija dodjele sredstava i načina podnošenja izvještaja od strane udruga.

Također su obrađene i aktualne teme vezane uz financiranje programa i projekata udruga iz proračuna JL(R)S, vođenje jednostavnog i dvojnog knjigovodstva, strategije i kriteriji raspodjele i pravdanja sredstava te prekršajne odredbe.

Zahvalni smo na velikom interesu za seminar i ukoliko ste isti propustili, nadamo se da ćete se na iduće cikluse seminar uspjeti odazvati, a sve novosti vezane uz seminare možete pratiti na našoj web stranici.