Seminar u Vukovaru 07.03.2014.

Seminar EKO-VET Proizvodnje d.o.o. iz Zagreba, održan je 07. Ožujka 2014. Godine, u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Vukovaru. Seminar je održan u okvirima jedinica lokalne (regionalne) područne samouprave na području Vukovarsko-srijemske županije. Predavači su mladi stručnjaci sa višegodišnjim iskustvom rada implementacije sustava strateškog i operativnog planiranja, te sustava financijskog upravljanja i kontrola.

Tema ovog seminara je bila Planska dokumentacija (operativna i strateška) u okvirima jedinica lokalne (regionalne) i područne samouprave.

S obzirom na stalne promjene u okruženju, neophodno je da se dugoročno, ali i kratkoročno planiranje, provodi kroz sustavni, dokumentirani proces zvan strateško, odnosno operativno planiranje. Bez planiranja nemoguće je učinkovito djelovati. Polaznici seminara upoznati su sa svojim obvezama izrade pojedinih dokumenata (Plan razvojnih programa, Operativni plan mjera za pokriće manjka prihoda, Izvješće o stanju u prostoru...) kao i sa metodologijom izrade strateškog plana za trogodišnje razdoblje, prema uputi Ministarstva financija. Ulaskom u EU, ukazuje se potreba izrade strateškog plana kao početak procesa strateškog planiranja. Po novoj metodologiji, isti se zasniva na utvrđenim prednostima organizacije u javnom sektoru, te je usmjeren ka korištenju prilika.

Gosti, odnosno polaznici seminara su i ovoga puta bili predstavnici jedinica lokalne (regionalne) i područne samouprave. Izuzetna nam je čast što smo i ovoga puta uspostavili dobar kontakt i prije svega, održali kontinuitet kvalitetne suradnje sa prisutnima, koji su nakon seminara stekli kvalitetno i jedinstveno predznanje iz ovih područja planiranja.

Ovim putem zahvaljujemo svima prisutnima što su prepoznali važnost ove teme, te svojom edukacijom i informiranjem napravili prvi korak ka učinkovitom djelovanju, odnosno planiranju, i to upravo uz EKO-VET tim.

Tijek odvijanja seminara i ugodnu radnu atmosferu možete pogledati u Fotogaleriji.